Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

: 4-6
: 20 min

Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με μια πατατοσαλάτα. Πολύ ωραία ιδέα είναι να την απλώσουμε σε ώριμες ντομάτες κομμένες στη μέση.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, πατικωμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, χονδροκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 2 μέτριες φέτες ψωμί (κατά προτίμηση χωριάτικο, με προζύμι), χωρίς την κόρα, μουσκεμένες σε λίγο νερό και καλά στυμμένες
  • 1 μέτρια πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, βρασμένη μέχρι να μαλακώσει, ξεφλουδισμένη και λιωμένη με το πιρούνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω στον κάδο του μπλέντερ το μαϊντανό, το κρεμμύδι και 2 – 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Πολτοποιώ καλά τα υλικά για τουλάχιστον 1 λεπτό, σταματώντας κάθε τόσο για να σπρώξω με ένα κουτάλι το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου, για να το χτυπήσω κι αυτό.
  • Step 2 Προσθέτω την κάππαρη, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ψωμί, τη λιωμένη πατάτα, το ξίδι, το μέλι και το χυμό λεμονιού και χτυπάω καλά για άλλο 1 λεπτό, ώστε τα υλικά αυτά να λιώσουν καλά και να ενωθούν με τον υπόλοιπο πολτό.
  • Step 3 Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα ρίχνω λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι η μαϊντανοσαλάτα να γίνει λεία και κρεμώδης. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
  • Step 4 Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρώ στο ψυγείο, σκεπασμένη, για να τη σερβίρω κρύα. Σερβίρεται όπως το τζατζίκι.