destination taste!

Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι

Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 4 μερίδες 4 – 5 ώρες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Τρίκαλα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το φύλλωμα
  • ½ πιπερίτσα κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • χυμός & ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • 5 – 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι & μέλι
  • ¼ κουτ. γλυκού σουμάκ
  • ¼ κουτ. μπούκοβο
  • ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τον πελτέ και 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτω το πλιγούρι και το αφήνω να φουσκώσει για 4-5 ώρες και να τραβήξει όλα τα υγρά.
Μόλις δω ότι έχει φουσκώσει καλά το πλιγούρι, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Related Posts

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα.

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…