Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 1 ώρα 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 400 γρ. σέσκουλα (τα φύλλα μόνο), πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αγουρέλαιο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω τα φασόλια σε μια μέτρια κατσαρόλα, τα καλύπτω καλά με κρύο νερό και προσθέτω τη δάφνη. Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά και μόλις το νερό πάρει μια βράση χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω τα φασόλια για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνω αλάτι. Τα στραγγίζω, πετάω τη δάφνη και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 40 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιού για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα σέσκουλα και λίγο αλάτι και τα αχνίζω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, να πέσει ο όγκος τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στα φασόλια. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνω τα φασόλια. Ανακατεύω καλά και σερβίρω.