Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 40 min

Αν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση σε αυτό το σαλατοφαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φιλετάκια μαριναρισμένου γαύρου (ή μερικές αντσούγες σε λάδι, στραγγισμένες), κομμένα στη μέση, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Ingridients
  • 350 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένα, καθαρισμένα και στεγνωμένα (μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα, συσκευασμένα φύλλα ρόκας, για ευκολία)
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 125 γρ. αγκιναράκια σε βαζάκι, στραγγισμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, λεπτοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ελάχιστη καυτερή πάπρικα (αν θέλουμε)
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Βάζω τα μαυρομάτικα σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα καλύπτω καλά με μπόλικο κρύο νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται, να παραμένουν κάπως τραγανά στο δόντι. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω, αλατίζω. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω με μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τις ντομάτες και τη ρόκα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα στραγγισμένα φασόλια, τον τόνο και το ξερό κρεμμύδι και ανακατεύω.
  • Step 3 Προσθέτω τα αγκιναράκια, το σέλερι και τις ελιές, ανακατεύω και περιχύνω με το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Αλατίζω και αφήνω τη σαλάτα κατά μέρος για 30 λεπτά, σκεπασμένη για να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών της.
  • Step 4 Λίγο πριν σερβίρω, περιχύνω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Συνοδεύω με φρέσκο ψωμί.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β…

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe