Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 4-6
: 30 min

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση αλλά και γεύση.

Ingridients
  • 2 μαρούλια, καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα για σαλάτα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο
  • Για το λαδολέμονο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, ώστε να φτιάξω ένα λείο και κρεμώδες, σχετικά παχύρρευστο μείγμα.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύω καλά. Περιχύνω με το λαδολέμονο και ανακατεύω. Μεταφέρω σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρω αμέσως.
  • Step 3 Αν ετοιμάσω από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνω το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.