Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ

: 4
: 30 min

Ξεχάστε τις «φλατ», βαρετές μαρουλοσαλάτες και ζωηρέψτε τις με ένα-δυο ταιριαστά υλικά με έντονη γεύση, όπως οι αντσούγες. Θα με θυμηθείτε!

Ingridients
  • 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα για σαλάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα (προτιμήστε βιολογικό), καλά στραγγισμένο
  • 50 γρ. παστές αντσούγες, μουλιασμένες για 1 ώρα σε νερό για να ξαρμυρίσουν και καλά στραγγισμένες
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Για το λαδολέμονο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. μουστάρδα τη αρεσκείας σας
  • ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα κομμένο μαρούλια, το καλαμπόκι, τις αντσούγες, τις ελιές και τον άνηθο και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Για το λαδολέμονο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα χτυπάω με το πιρούνι για να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.