Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΡΟΥΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

: 4
: 1 hr
: 25 min

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200ºC.

Ingridients
  • 500 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμιση βιολογικές, με τη φλούδα τους
  • 1 μεγάλο μαρούλι, χωρίς τα 3 – 4 εξωτερικά σκληρά φύλλα, χωρισμένο στα φύλλα του, τα οποία πλένω, στεγνώνω καλά και ψιλοκόβω όπως για σαλάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και βουρτσίζω καλά τις πατάτες και τις βράζω με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζω όσο είναι ακόμα ζεστές και τις λιώνω με το πρες-πουρέ ή με ένα πιρούνι ή με το μύλο λαχανικών ώστε να φτιάξω έναν αφράτο πουρέ. Αποφεύγω να τις λιώσω στο μπλέντερ γιατί ο πουρές γίνεται κολλώδης.
  • Step 2 Βάζω τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ψιλοκομμένο μαρούλι, τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο γι 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 3 – 4 εκ. ελαιόλαδο σε αρκετά δυνατή φωτιά. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το πλάθω σε κεφτεδάκια όσο ένα καρύδι και τα αλευρώνω. Τα τηγανίζω σε δόσεις των 5 – 6 κομματιών, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με ένα πιρούνι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε.

Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα φρέσκα λαβράκια της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, τρεφόμενα αποκλειστικά με GMO free πιστοποιημένες τροφές.

ΚΥΔΩΝΙΑ… ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ «ΒΡΟΧΑΡΗ»

ΚΥΔΩΝΙΑ… ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ «ΒΡΟΧΑΡΗ»

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού έμπαινες από μια αυλόπορτα σε μια μεγάλη αυλή. Είχε πολλά δεντρά1: κυδωνιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, ρογδιές, μπουρνελιές και δάφνη. Πηγαίνοντας προς την κεντρική είσοδο του σπιτιού είχε πολλές γλάστρες, άλλες πήλινες και άλλες γκαζοντενέκες με βασιλικούς, δίκταμο, έρωντα, […]