Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)

: 1 βάζο
: 10 min
: 20 min
           
: 1 hr

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σμέουρα είναι εξαίσια διατροφική επιλογή αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό. Η φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου για δημιουργία μαρμελάδας μας προσφέρει το τέλειο και συνάμα θρεπτικό γλύκισμα για σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Φυσικά λέμε ναι στη σπιτική μαρμελάδα και στη χρήση της καστανής ζάχαρης.

Ingridients
  • 500 γρ. φρέσκα σμέουρα* (raspberries)
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας γρεναδίνη
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • *Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 5 γρ. πηκτίνη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, την ζάχαρη, το ξύσμα και τους χυμούς. Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω στην άκρη για 1 ώρα μέχρι τα σμέουρα να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  • Step 2 Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω την γρεναδίνη και βράζω τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Ρίχνω λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνω μια γραμμή στο κέντρο. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνω να κρυώσει.