προορισμός…γεύση!

Η μαμά (θεία/γιαγιά/γειτόνισσα) έκανε την καλή πράξη και σας έφερε δυο βαζάκια γλυκό κουταλιού (οτιδήποτε, δεν έχει σημασία), φτιαγμένο από τα χεράκια της. Και βέβαια καμαρώνει γιατί είναι φρούτα από τον κήπο ή από το χωριό, αράντιστα και πεντανόστιμα!
Ελα όμως που δεν τρώτε γλυκό κουταλιού… Ασε που ποιον να κεράσεις τώρα γλυκό κουταλιού; Τον κολλητό/ή ή την παρέα; Να ήταν τουλάχιστον μαρμελάδα που τη λατρεύετε αλειμμένη στο ψωμί, για πρωινό ή στα κέικ και τα γλυκά…
Μισό λεπτό! Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε το γλυκό κουταλιού σε μαρμελάδα; Είναι απίστευτα εύκολο! Δείτε πώς!
1. Αδειάζετε το γλυκό κουταλιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το γλυκό να πάρει μια μέτρια βράση –προσοχή μην κολλήσει!
2. Το πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα, με ραδβομπλέντερ, μέχρι να λιώσει τελείως ή αν θέλετε, αφήνετε μερικά κομματάκια.
3. Μοιράζετε αμέσως τη μαρμελάδα σε καυτά, αποστειρωμένα βαζάκια, μέχρι επάνω, τα βιδώνετε καλά και τα αφήνετε αναποδογυρισμένα για όλο το βράδυ.
Ετοιμη η μαρμελάδα!

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ! Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, κάνετε το εξής: Πολτοποιείτε (ή ψιλοκόβετε πολύ καλά), το γλυκό κουταλιού στο απλό μπλέντερ ή στο μούλτι, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να πάρει τη σύσταση που θέλετε. Μεταφέρετε το πολτοποιημένο γλυκό σε μια κατσαρολίτσα, το αφήνετε να πάρει μια βράση και το μοιράζετε στα αποστειρωμένα βαζάκια.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *