Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 30 min
: 40 min
           
: 12 hr

Υπέροχη αρωματική μαρμελάδα, τέλεια για τα καλοκαιρινά πρωινά μας. Αν δεν σας αρέσει το δεντρολίβανο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λουίζα.

Ingridients
  • 1 κιλό νεκταρίνια, ώριμα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, Evonymon
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα νεκταρίνια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνω το νερό και τα καλύπτω με τη ζάχαρη. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τα νεκταρίνια για 12 ώρες.
  • Step 2 Στη συνέχεια, σε ένα μικρό κομμάτι τούλι ή τουλπάνι βάζω το δεντρολίβανο και δένω με σπάγγο μαγειρικής. Ρίχνω το πουγκί στην κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά, για 35-40 λεπτά περίπου, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Step 3 Τέλος, ρίχνω το χυμό λεμονιού, αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Πετάω το πουγκί με το δεντρολίβανο και μοιράζω τη μαρμελάδα σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.