Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

: 2 βάζα
: 15 min
: 1 hr
           
: 12 hr

Η ωραιότερη καλοκαιρινή μαρμελάδα. Τέλειο, ρουμπινί χρώμα, καλοκαιρινή γεύση και μοναδικό άρωμα από το ροδόνερο.

Ingridients
  • 1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το ½ λεμόνι. Το άλλο μισό το κόβω σε κομματάκια και τα προσθέτω στο μπολ με το καρπούζι.
  • Step 2 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.
  • Step 3 Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω τακτικά με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
  • Step 4 Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω καλά με το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζω μέχρι να κρυώσει εντελώς.