destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

: 1 κιλό
: 10 min
: 50 min
           
: 24 hr

Μια μυρωδάτη μαρμελάδα που δεν πήζει πολύ αλλά αρέσει σε όλους!!!

Ingridients
  • 500 γρ. βερίκοκα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 μικρό λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Instructions
  • Step 1 Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Tα βάζω σε ένα γυάλινο σκεύος και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μπαστουνάκι βανίλιας που το έχουμε χαράξει και ξύσει τα σποράκια. Σκεπάζω το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφήνω έτσι τα βερίκοκα να βγάλουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν.
  • Step 2 Εν συνεχεία στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι. Βάζω το σιρόπι σε κατσαρόλα και το δένω σε σιγανή φωτιά. Μόλις δέσει προσθέτω τα βερίκοκα και αφήνω τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για30 λεπτά ακόμη. Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ένα κλασικό θέμα σε νέα εκδοχή, καθώς η άποψη του λευκού γλασαρίσματος ντύνει οπτικά και γευστικά μια σταθερή αξία Λίγο πολύ γνώριμη η γεύση, που όμως ξαφνιάζει ευχάριστα από τις πινελιές ενός αρωματικού ρετούς…

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Γλύκισμα υπερπαραγωγή, που απαιτεί αρκετό χρόνο, αλλά… το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο.