Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

: 1 κιλό
: 10 min
: 50 min
           
: 24 hr

Μια μυρωδάτη μαρμελάδα που δεν πήζει πολύ αλλά αρέσει σε όλους!!!

Ingridients
  • 500 γρ. βερίκοκα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 μικρό λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Instructions
  • Step 1 Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Tα βάζω σε ένα γυάλινο σκεύος και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μπαστουνάκι βανίλιας που το έχουμε χαράξει και ξύσει τα σποράκια. Σκεπάζω το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφήνω έτσι τα βερίκοκα να βγάλουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν.
  • Step 2 Εν συνεχεία στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι. Βάζω το σιρόπι σε κατσαρόλα και το δένω σε σιγανή φωτιά. Μόλις δέσει προσθέτω τα βερίκοκα και αφήνω τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για30 λεπτά ακόμη. Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Related Posts

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡ-ΩΡΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑ

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡ-ΩΡΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑ

Μερικές φορές τα ξεχνάω, ειδικά όταν τα αγοράζω σε ποσότητα και τελικά ωριμάζουν πιο γρήγορα απ’ ότι νόμιζα! Και όμως τα φρούτα που αρχίζουν να μαλακώνουν ή να μαυρίζουν δεν πρέπει να πεταχτούν. Δείτε παρακάτω τι κάνω και τα «ανακυκλώνω». Φτιάχνω smoothies Προτιμάω τις μπανάνες […]