Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

: 1 ψωμί
: 30 min
: 45 min
           
: 2 hr

Το γνωστό σε όλους σκορδόψωμο αποκτά σχήμα, χρώμα και άρωμα. Οι δύο πολτοί σκόρδου το κάνει ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο. Χωρίστε τα σκορδομπαλάκια και φτιάξτε σάντουιτς ή συνοδέψτε ένα αρωματικό κοκκινιστό.

Ingridients
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 40 γρ. νωπή μαγιά
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα μαύρου σκόρδου (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • σουσάμι
  • μαυροσούσαμο
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.
  • Step 2 Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω τους κρόκους, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι.
  • Step 3 Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς και το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύω καλά τα υλικά, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας τα υγρά υλικά του κέντρου προς την περιφέρεια με το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ, φροντίζοντας το ένα να είναι λίγο περισσότερο από το άλλο. Στο λιγότερο προσθέτω την κρέμα λευκού σκόρδου και στο περισσότερο προσθέτω την κρέμα μαύρου σκόρδου.
  • Step 4 Ζυμώνω τα μείγματα για 5-6 λεπτά το καθένα μέχρι να φτιάξω δύο ζύμες ελαστικές και μαλακές. Σκεπάζω τα μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω για 1 – 1½ ώρα σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος, μέχρι να φουσκώσουν καλά. Ζυμώνω ξανά τα μείγματα για λίγο μέχρι να ξεφουσκώσουν και τα χωρίζω, το μεν λευκό σε 3 ίσα κομμάτια, το δε μαύρο σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθω σε μπαλίτσες.
  • Step 5 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη λαμαρίνα (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου) και βάζω στο κέντρο τη μία μαύρη μπάλα ζύμης, ενώ «κολλάω» τις υπόλοιπες γύρω από αυτήν, φροντίζοντας να μπαίνουν εναλλάξ (λευκό και μαύρο σκόρδο) φτιάχνοντας έτσι ένα μεγάλο λουλούδι, μια μαργαρίτα. Τη σκεπάζω με μια μεγάλη πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  • Step 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ξεσκεπάζω τη «μαργαρίτα», την αλείφω ελαφρώς με ελάχιστο χλιαρό νερό και πασπαλίζω τις μπάλες, εναλλάξ με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνω το ψωμί για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και σερβίρω.

Related Posts

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιταλικό ψωμί, που προσφέρεται σαν σνακ και μπορεί να στολιστεί με ότι λαχανικό έχετε στο ψυγείο. Είναι η «μητέρα» της σημερινής γνωστής μας πίτσας και μπορεί να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

Πολύ εύκολο ψωμί που δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Εγώ σας προτείνω αλεύρι κίτρινο για να έχετε ένα χωριάτικο ψωμί, αλλά εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με ότι σας αρέσει περισσότερο. Ολικής, πολύσπορο, βρώμης, καλαμποκάλευρο…