destination taste!

ΜΑΝΟΥΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΜΑΝΟΥΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΜΑΝΟΥΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ

: 4-6
: 15 min
: 20 min
           
: 15 min

Καλοκαιρινό, δροσερό, γρήγορο… Το τέλειο ορεκτικό για να προετοιμάσει ένα γεύμα ή ως μεζεδάκι για να συνοδέψει το ούζο ή το τσίπουρο.

Ingridients
  • 500 γρ. μανούρι
  • 6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • Για το πέστο δυόσμου
  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (θα τον βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και μανάβικα και σε λαϊκές αγορές)
  • 30 γρ. κουκουνάρια
  • 60 γρ. παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
  • πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
Instructions
  • Step 1 Για το πέστο: Χτυπάω στο γουδί (ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι) πρώτα τα φύλλα δυόσμου με τα κουκουνάρια, το τυρί και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν πολτός και σταδιακά προσθέτω ελαιόλαδο (ίσως δεν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω όλο), συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Για τις πιπεριές: Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά.
  • Step 3 Πλένω τις πιπεριές και τις σκουπίζω καλά. Τις αραδιάζω στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετώ σε ένα από τα ψηλότερα ράφια του φούρνου και τις ψήνω για 15 – 20 λεπτά περίπου, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να σκάσει σχεδόν παντού. Στη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζω τακτικά για να μαυρίσουν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.
  • Step 4 Μόλις μαυρίσουν τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζω αμέσως και σφικτά με διάφανη μεμβράνη ώστε να εγκλωβίσω τους υδρατμούς μέσα στο μπολ.
  • Step 5 Αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά περίπου. Στο διάστημα αυτό οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί ξεκολλούν τις φλούδες και έτσι καθαρίζω τις πιπεριές κυριολεκτικά με μια κίνηση.
  • Step 6 Από τις καθαρισμένες πιπεριές αφαιρώ τα κοτσάνια και τα σπόρια και κόβω την καθεμία κατά μήκος σε 2 – 3 φαρδιές λωρίδες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις βάζω όλες σε ένα μπολ.
  • Step 7 Για το σερβίρισμα: Κόβω το μανούρι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Σε μια πιατέλα φτιάχνω «σάντουιτς» από 2 φέτες τυριού εναλλάξ με 2 λωρίδες πιπεριάς. Περιχύνω με το πέστο δυόσμου και σερβίρω αμέσως ή βάζω το ορεκτικό στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Related Posts

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

Το κροκ-μεσιέ είναι ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θα μπορούσαμε να πούμε υποθετικά στα ελληνικά ένας τραγανός κύριος. Πολλές παραλλαγές έχουν γίνει […]

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

Ακόμη κι αν δεν το συνηθίζετε, σίγουρα θα έτυχε κάποια στιγμή να πάτε μόνοι σας έξω για καφέ ή φαγητό. Θυμάστε μήπως το βλέμμα αυτού που σας σέρβιρε; Ανήκετε στην κατηγορία ψηλή ξανθιά με εντυπωσιακό ντύσιμο ή ψηλός αξύριστος μελαχρινός με γυμνασμένους κοιλιακούς; Τότε εντάξει, […]