Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο.

Ingridients
  • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα κ.λπ.), σκουπισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη μουστάρδα.
  • Step 2 Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις καπνίσει προσθέτω τα μανιτάρια. Σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μίγμα της μουστάρδας, αλατίζω και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρω.

Related Posts

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Τώρα που τα βρίσκετε παντού, ετοιμάστε τα με κάθε τρόπο: τσιγαριστά, σε πίτες, πιτάκια και τάρτες, σε βελουτέ συνοδευτικά αλλά και σε υπέροχα φρικασέ, πρωτότυπα και γιορτινά.

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Το σουτζούκι είναι προϊόν και παρασκευάζεται από βοδινό κρέας. Δεν είναι πολύ πικάντικο και τρώγεται ωμό και ζεστό. Περιέχει πιπέρι, κίμινο και έξτρα καρυκεύματα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση.