Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο.

Ingridients
  • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα κ.λπ.), σκουπισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη μουστάρδα.
  • Step 2 Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις καπνίσει προσθέτω τα μανιτάρια. Σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μίγμα της μουστάρδας, αλατίζω και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρω.

Related Posts

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων και συντηρητικών και φυσικά, τους συνδυασμούς γεύσεων που […]

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.