Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

: 4-6
: 30 min
: 20 min

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

Ingridients
  • Για τα μανιτάρια
  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά, μικρά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 300 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για την κρέμα αντζούγιας
  • 150 γρ. αντζούγιες φιλέτο
  • 200 γρ. ψωμί ψίχα μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
  • 100 γρ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρντισμένα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα αντζούγιας: Χτυπάω στο μπλέντερ στην αρχή το ψωμί με τα κουκουνάρια και το ξύδι. Μόλις γίνουν κρέμα αποσύρω και προσθέτω τις αντζούγιες λιωμένες με το πιρούνι. Ρίχνω σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύω συνεχώς. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτω και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω ελάχιστο νεράκι. Ανακατεύω και σερβίρω.
  • Step 2 Για τα μανιτάρια: Σκουπίζω καλά τα μανιτάρια με ένα νωπό πανί. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 3 Βάζω τις τριμμένες φρυγανιές σε ένα δεύτερο μπολ.
  • Step 4 Βάζω αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
  • Step 5 Ρίχνω λίγα λίγα τα μανιτάρια στο μίγμα των αυγών και στη συνέχεια τα πανάρω στις φρυγανιές. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και τηγανίζω τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρω με το πέστο αντζούγιας.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.