Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

: 10-12
: 20 min
: 45 min

Χορταστικό, comfort φαγάκι που θα αγαπήσετε πολύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Ingridients
  • 500 γρ. μακαρόνι Νο 2 ΗΛΙΟΣ
  • 15 φέτες προσούτο
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρω σε ένα ταψί «στήνοντάς» τα σε ευθείες γραμμές. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Step 3 Κόβω τα ντοματίνια σε τέταρτα, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μείγμα τριμμένων τυριών και μπόλικο πιπέρι.
  • Step 4 Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα) και στρώνω τις φέτες προσούτο φροντίζοντας να καλύπτουν τη βάση, τα τοιχώματα (και το τοίχωμα της τρύπας). Στρώνω τη μισή ποσότητα των μακαρονιών σε ευθείας διάταξη και ραντίζω με 2-3 κουτάλες κρέμας.
  • Step 5 Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.



Subscribe