Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

: 4-6
: 10 min
: 30 min

Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχετε εμπειρία. Εξάλλου, το ψήσιμο της ομελέτας την κάνει πιο φουσκωτή, αφράτη και μυρωδάτη.

Ingridients
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 400 γρ. φέτα, μαλακή, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός ή άνηθος)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω καλά τα αυγά και ρίχνω τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το δυόσμο (ή το μαϊντανό ή τον άνηθο) και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Step 4 Ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα μισά ζυμαρικά στο καυτό λάδι. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και αδειάζω τη μισή ποσότητα από το μείγμα αυγών. Ανακατεύω ελαφρώς και αφήνω την ομελέτα να ψηθεί από την κάτω πλευρά για 5 λεπτά, ώστε να στερεοποιηθεί και να ροδίσει. Βάζω αμέσως το τηγάνι στο καυτό γκριλ και ψήνω για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η επιφάνειά της και να ροδίσει.
  • Step 5 Τη μεταφέρω σε πιάτο.
  • Step 6 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο μείγμα αυγών και ψήνω με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξω άλλη μία ομελέτα. Τις σερβίρω χλιαρές. Κάθε ομελέτα αρκεί για 2 μερίδες.