destination taste!

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΜΑΓΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 2 hr

Ένα γλυκό σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα, μόνο μήλα. Μαγική, εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που θα ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!

Ingridients
  • 12 πράσινα μήλα, μεγάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. χυμό μήλου
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. βούτυρο + 30 γρ. επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
Instructions
  • Step 1 Με ένα μαχαιράκι, χαράζω την βανίλια και «ξύνω» τα σποράκια της. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κανέλα, τη ζάχαρη, τη χυμό μήλου, το χυμό λεμονιού, τα σποράκια της βανίλιας και το βούτυρο.
  • Step 2 Τα βράζω για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Προσθέτω το μέλι και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  • Step 4 Καθαρίζω τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο (ή ένα κοφτερό μαχαιράκι) αφαιρώ τους πυρήνες αφήνοντάς τα ολόκληρα. Με το μαντολίνο τα κόβω σε λεπτές ροδέλες πάχους 3 χιλ.
  • Step 5 Ρίχνω τις ροδέλες των μήλων σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ και ραντίζω με σιρόπι μελιού.
  • Step 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω πολύ καλά, με τα 30 γρ. βουτύρου μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ.
  • Step 7 Βγάζω μία μία τις φέτες των μήλων και τις στρώνω μέσα στη φόρμα, σε σειρές. Μόλις τελειώσω με όλα τα μήλα, πιέζω με τα χέρια μου για να βγάλουν το σιρόπι και με προσοχή, γέρνω λίγο το σκεύος, στραγγίζοντας το επιπλέον υγρό, μέσα στο κατσαρολάκι και το κρατάω στην άκρη.
  • Step 8 Σκεπάζω το σκεύος που θα τοποθετήσω τη μηλόπιτα με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να εφάπτεται επάνω στα μήλα και από πάνω καλύπτω με αλουμινόχαρτο.
  • Step 9 Ψήνω τη μηλόπιτα για 1 ώρα.
  • Step 10 Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και χαμηλώνω την θερμοκρασία στους 140°C.
  • Step 11 Aφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και ραντίζω τα μήλα με 4-5 κουταλιές σιρόπι μελιού.
  • Step 12 Επαναφέρω τη μαγική μηλόπιτα στο φούρνο (αυτή φορά δεν την καλύπτω) και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα στους 140°C.
  • Step 13 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
  • Step 14 Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και κόβω σε κομμάτια.
  • Step 15 Σερβίρω τη μαγική μου μηλόπιτα με crème anglaise.

Δείτε επίσης και την γαλλική μηλόπιτα


Related Posts

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.