Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μίνι κις με χωριάτικο φύλλο και φέτα

Μίνι κις με χωριάτικο φύλλο και φέτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 25΄ – 30΄ 12 ταρτάκια [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 12 φύλλα χωριάτικα Ζύμη Ψαχνών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 400 γρ. φέτα, θρυματισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κασέρι απαλό, χονδροτριμμένο
  • 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο χωριάτικο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνω τις θήκες ενός σκεύους για μάφινς.
Παίρνω ένα χωριάτικο φύλλο και το λαδώνω καλά. Διπλώνω το φύλλο στη μέση και πάλι στη μέση έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο. Τοποθετώ ένα μπολ επάνω στο τετράγωνο φύλλο, του οποίου η διάμετρος είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρων των θηκών τα οποία θα τα τοποθετήσω (τουλάχιστον 2-3 εκατοστά μεγαλύτερο). Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω στην περιφέρεια του μπολ ώστε να σχηματιστεί ένα δίσκος από 4 φύλλα. Τοποθετώ το δίσκο στη μια θήκη. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγό με το γιαούρτι. Προσθέτω τα  τριμμένα τυριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λωρίδες του χωριάτικου φύλλου, το μπούκοβο και πιπέρι και ανακατεύω. Μοιράζω κουταλιές από το μείγμα στις θήκες που έχω ντύσει με τα δισκάκια ζύμης.
Ψήνω τα κις για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να αποκτήσει με λεπτή και γυαλιστερή χρυσαφένια κρούστα, και να ροδίσει η ζύμη. Τα σερβίρω χλιαρά.