Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 6
: 20 min
: 1 hr

Σερβίρω τα μήλα χλιαρά ή κρύα, σκέτα ως γλύκισμα ή ακόμα και σαν επιδόρπιο. Για να φτιάξω εύκολα ένα αυτοσχέδιο κορνέ ζαχαροπλαστικής κόβω με ένα ψαλιδάκι τη μια γωνία από μια μέτρια νάιλον σακουλίτσα τροφίμων. Γεμίζω τη σακούλα με την κρέμα γιαουρτιού και την πιέζω χαμηλά, για να βγει η κρέμα από το άνοιγμα.

Ingridients
  • 12 κόκκινα μήλα, μικρού ή μέτριου μεγέθους, γερά
  • 1 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλου
  • 2 μικρά ξυλάκια κανέλας
  • 1 λοβός βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μικρό μαχαιράκι και ξύνουμε τα σποράκια του)
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml κονιάκ
  • λίγη σκόνη κανέλας, για το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Πλένω τα μήλα, τα σκουπίζω και τα ξεφλουδίζω. Στη συνέχεια αφαιρώ τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι το οποίο βυθίζω στο κέντρο κάθε μήλου από το κοτσάνι, και το περιστρέφω μερικές φορές).
  • Step 2 Σε κάθε μήλο καρφώνω από 2 – 3 γαρίφαλα.
  • Step 3 Στερεώνω τα μήλα όρθια, το ένα κολλητά στο άλλο, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας, τα σποράκια βανίλιας, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Συμπληρώνω με όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει μέχρι τη μέση των μήλων.
  • Step 4 Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγομαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα μήλα να αποκτήσουν ένα βαθύ κοκκινωπό χρώμα και να μείνει στην κατσαρόλα ένα σκουρόχρωμο, σχετικά πυκνό σιρόπι.
  • Step 5 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και με προσοχή βγάζω τα μήλα από το σιρόπι. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 6 Σουρώνω το σιρόπι και το αφήνω και αυτό κατά μέρος.
  • Step 7 Για την κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, και την άχνη με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενωθούν και να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα.
  • Step 8 Γεμίζω τα μήλα με την κρέμα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα μικρό κουταλάκι, αφήνοντας λίγη από την κρέμα να σκεπάσει την κορυφή κάθε μήλου. Μοιράζω τα μήλα ανά δύο, σε πιάτα. Γύρω τους ρίχνω από 1 – 2 κουτ. σούπας από το στραγγισμένο σιρόπι και πασπαλίζω με λίγη σκόνη κανέλας.

Related Posts

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.

Τα μαγικά ταξίδια στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou συνεχίζονται…

Τα μαγικά ταξίδια στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou συνεχίζονται…

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου Απίστευτη επιτυχία είχε το σεμινάριο με θέμα τα burger. Πολλοί νέοι φίλοι, που αγαπούν το συγκεκριμένο είδος, ήταν εκεί και έμαθαν πως να φτιάχνουν τα καλύτερα μπέργκερ με βοδινό, κοτόπουλο και ανάμεικτο κιμά. Τα προϊόντα της Jukeros ταίριαζαν απίστευτα με τις γεύσεις […]