Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

: 4-6
: 15 min
: 20 min
           
: 30 min

Οι λουκουμάδες δεν είναι μόνο γλυκοί. Η τεχνική είναι κοινή για γλυκά και αλμυρά μείγματα. Το συγκεκριμένο έχει απίθανα καπνιστή γεύση από το σκουμπρί και λιώνει εξαιρετικά στο στόμα. Αν θέλετε, αρωματίστε το με ξερά μυρωδικά που σας αρέσουν.

Ingridients
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. νερό, χλιαρό
  • 12 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300-350 γρ. καπνιστό σκουμπρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το ντιπ γιαουρτιού
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο γλυκάνισο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για το ντιπ: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω ελάχιστο νερό για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.
  • Step 2 Για τα λουκουμαδάκια: Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και το ελαιόλαδο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Αφήνω το μπολ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Step 4 Ανοίγω το σκουμπρί από τη συσκευασία του και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φιλέτα σε κύβους και τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 5 Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι (μέχρι λίγο πάνω από τη μέση) να ζεσταθεί.
  • Step 6 Βουτάω έναν-έναν τους κύβους του ψαριού στο χυλό για να καλυφθεί εντελώς και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  • Step 7 Σερβίρω τα αλμυρά λουκουμαδάκια με ένα ντιπ γιαουρτιού και ούζο.

Related Posts

Feuilletés aux herbes à la poêle

Feuilletés aux herbes à la poêle

30 min 20 min pour 30 feuilletés (selon la taille) 20 min [printfriendly]   De petits feuilletés délicieux avec sa pâte fait maison. Pour sa garniture vous pouvez faire une promenade au marché et choisir autant d’herbes possibles. Des épinards, des oseilles, des fenouils, des […]

Champignons frits à la crème d’anchois

Champignons frits à la crème d’anchois

30 min environ 20 min 4-6 portions [printfriendly]   Un Mèze spécial en accompagnement de bière ou de vin. Une recette facile et vite fait ou les anchois font la différence. Ils donnent de la saveur et de la couleur aux champignons Ingrédients Préparation Pour […]