Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

: 15-20 πιτάκια
: 20 min
: 30 min
           
: 30 min

Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Διαλέξτε όποιο χωριάτικο λουκάνικο σάς αρέσει: με πορτοκάλι, με πράσο, ή πικάντικο.

Ingridients
  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτα ή ζύμη κουρού (στα ψυγεία και τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
  • λίγο αλεύρι, για την επιφάνεια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρόκος βιολογικού αυγού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ηλιόσποροι (στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με ξηρούς καρπούς) ή ½ φλιτζάνι κοπανισμένα φουντούκια
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα της αρεσκείας σας (διαλέξτε όσο πιο λεπτά βρείτε και αν είναι δυνατόν με τα λιγότερα κομμάτια λίπους)
  • 2 βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Αφαιρώ το περίβλημα των λουκάνικων (είτε είναι χάρτινο είτε από φυσικό έντερο) και κομματιάζω καλά το ψαχνό του λουκάνικου –ιδανικά, το τρίβω στον τρίφτη, αλλιώς το κομματιάζω με ένα πιρούνι. Το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα αυγά, τη ντομάτα Pummaro, τη μουστάρδα, το κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλάτι δεν βάζω γιατί τα χωριάτικα λουκάνικα, κατά κανόνα, είναι αλμυρά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Για τα λουκανικοπιτάκια: Απλώνω το φύλλο σφολιάτας ή κουρού σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνω το μείγμα της γέμισης επάνω στο φύλλο, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω στο 1 εκ. περιμετρικά. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό, το αλείφω με τον κρόκο του αυγού και το πασπαλίζω με τους ηλιόσπορους ή με το κοπανισμένο φουντούκι, πιέζοντας για να κολλήσουν καλά στη ζύμη. Τυλίγω προσεκτικά το ρολό με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βγάζω το ρολό από το ψυγείο, αφαιρώ με προσοχή τη διάφανη μεμβράνη και κόβω το ρολό σε κομμάτια πάχους 1½ εκ. (βγαίνουν 15 – 20 κομμάτια).
  • Step 4 Στρώνω με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) και ξαπλώνω τα φετάκια ρολού στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά για να τα σερβίρω.

Related Posts

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.