Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

: 6
: 35 min
: 25 min

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.

Υλικά
  • 800 γρ. λουκάνικα με πάπρικα, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 2 καρότα, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φετάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση (αν είναι μεγάλα τα κόβω στα τέσσερα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αρακά, κατεψυγμένο
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 1½ κιλό πατάτες, βρασμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 5-6 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και το σέλερι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ, τον ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Προσθέτω τον αρακά και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τον πουρέ.
  • Βήμα 5 Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνω τις πατάτες με τον μύλο των λαχανικών ή το πρες πουρέ (όχι στο μπλέντερ). Προσθέτω το γάλα, το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω τον πουρέ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σκεπάζω με μικρές ροζέτες το μείγμα των λουκάνικων.
  • Βήμα 6 Ψήνω το φαγητό για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο πουρές.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιταλικό ψωμί, που προσφέρεται σαν σνακ και μπορεί να στολιστεί με ότι λαχανικό έχετε στο ψυγείο. Είναι η «μητέρα» της σημερινής γνωστής μας πίτσας και μπορεί να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.