destination taste!

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

: 4
: 1 hr 30 min
: 12 min

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, αρκεί να είναι καβουρδισμένος για να «δυναμώσει» η γεύση του.

Ingridients
  • 400 γρ. λιγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 12 γαρίδες μεγάλες, με το κεφάλι, καθαρισμένες
  • 4 παντζάρια
  • 900 ml ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 500 ml νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πολτό σκόρδου
  • 70 ml μπράντι
  • 1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω τα παντζάρια (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα), τα στεγνώνω και τα περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με το χονδρό αλάτι, τα τυλίγω ένα, ένα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα. Τα βγάζω από το αλουμινόχαρτο, τα καθαρίζω από τη φλούδα, τα κόβω σε 6 κομμάτια το κάθε ένα και τα διατηρώ στο ψυγείο.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρω με το ελαιόλαδο τις γαρίδες και από τις 2 μεριές. Προσθέτω το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι με το πουρέ σκόρδου, ανακατεύω και σβήνω με το μπράντι. Προσθέτω το ζωμό γαρίδας (ή λαχανικών) και το νερό, αφήνω να πάρει βράση, αφαιρώ τις γαρίδες και προσθέτω τα ζυμαρικά. Βράζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το τελευταίο λεπτό προσθέτω και τα ψημένα και κομμένα παντζάρια.
  • Step 3 Βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φουντούκια. Ανακατεύω και σερβίρω.

Related Posts

ΜΑΦΙΝΟΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΜΑΦΙΝΟΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Τα μαφινοταρτάκια με τυριά και παντζάρι είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για τα πάρτι αλλά και το σχολείο των παιδιών.

ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

Από τα πιο ελαφρά και μυρωδάτα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε με διάφορα ψάρια. Λιθρίνια, σαργούς, σφυρίδες… όλα ταιριάζουν και μπορούν να αντικαταστήσουν το λαβράκι.