Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«ΛΕΥΚΑ» ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

«ΛΕΥΚΑ» ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

«ΛΕΥΚΑ» ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 1 hr 30 min
: 35 min

Λίγο διαφορετικά παπουτσάκια από τα κλασσικά που περιλαμβάνουν κιμά και μπεσαμέλ. Τις λευκές μελιτζάνες θα τις βρείτε όλο το καλοκαίρι στους πάγκους της λαϊκής.

Ingridients
  • 4 μέτριες λευκές μελιτζάνες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 400 γρ. μοσχαράκι από χτένι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 100 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου (θα πρέπει να βρείτε τα πολύ μικρά)
  • 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι, σε κόκκους
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω τις μελιτζάνες. Κόβω ένα λεπτό «καπάκι» από την καθεμία, το οποίο πετάω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω την ψίχα της κάθε μελιτζάνας σταυρωτά. Αλατίζω με αρκετό αλάτι και αφήνω τις μελιτζάνες στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Ξεπλένω τις μελιτζάνες από το αλάτι, τις ραντίζω με το ελαιόλαδο και τις βάζω σε ένα ταψάκι. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Με ένα κουτάλι, πιέζω την ψίχα τους που έχει μαλακώσει αρκετά δημιουργώντας κοίλωμα για να τις γεμίσω. Τις αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
  • Step 4 Γέμιση: Βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 10- περίπου. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το πράσινο πιπέρι και αλατίζω. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγευρεύω για 30 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ρίγανη.
  • Step 5 Παπουτσάκια: Γεμίζω τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί, με το κοκκινιστό και ισομοιράζω την γραβιέρα. Ψήνω τα παπουτσάκια για 30 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Δύσκολοι καιροί με αρκετό άγχος και τα παιδιά στο σπίτι! Πρέπει να τα κρατήσουμε απασχολημένα, να τους δώσουμε διεξόδους δημιουργικότητας. Ευκαιρία λοιπόν, για μαγειρέματα που μπορούν να κάνουν μόνα τους και να περάσουν τις ώρες τους ευχάριστα και νόστιμα! ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – […]