Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Λεμονόταρτα μυρωδάτη και πανεύκολη

Λεμονόταρτα μυρωδάτη και πανεύκολη
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 20΄ 6-8 μεριδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στον Πόρο (13/4/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 225 γρ. μπισκότα κανέλα θρυμματισμένα
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • το ξύσμα και ο χυμός από 4-5 λεμόνια (ο χυμός περίπου 150 ml)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)

Για τη διακόσμηση

  • 200 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη σε σαντιγί
  • γλυκό κουταλιού λεμόνι
  • 3-4 κουτ. σούπας βυσινάδα
  • Κρέμα βαλσαμικού λευκή με πορτοκάλι και λεμόνι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο flora.
Στρώνω με το μείγμα αυτό τον πυθμένα και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 20 εκ. διαμέτρου με αφαιρούμενο πάτο.
Βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο.
Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με το ξύσμα  λεμονιών για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτω το χυμό λεμονιών και χτυπάω για λίγο ακόμη.
Ρίχνω το μείγμα πάνω στη ψημένη βάση των μπισκότων και βάζω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κρέμα.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο.
Την ώρα του σερβιρίσματος διακοσμώ την τάρτα με τη φυτική σαντιγύ, φετούλες από γλυκό του κουταλιού λεμόνι, τη βυσινάδα και τη λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Εύκολες και γρήγορες τάρτες με τα φθινοπωρινά κυδώνια. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να «τρίψετε» ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.