Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

λεμονόπιτα

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

: 8-10
: 30 min
: 1 hr
Ingridients
  • 500 γρ. φύλλα Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 6-8 πολύσπορα μπισκότα με γιαούρτι ΒΙΟΛΑΝΤΑ, τριμμένα
  • Για την κρέμα:
  • 8 αυγά
  • 300 ml χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την διακόσμηση στη λεμονόπιτα:
  • 2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 λάιμ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 100 ml νερό
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Βάζω στην κουζινομηχανή τα αυγά και την άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω το χυμό των λεμονιών, το ξύσμα και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη. Μεταφέρω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζω σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια λεία κρέμα (περίπου 10 λεπτά).
  • Step 2 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αφήνω τη λεμονόκρεμα να κρυώσει. Βάζω το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνω την λεμονόκρεμα. Ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Για την λεμονόπιτα με μπισκότα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αντιστάσεις.
  • Step 4 Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. Στρώνω «τσαλακωτά» το πρώτο φύλλο Βηρυτού. Βουτυρώνω ελαφρά και στρώνω ένα ακόμη φύλλο. Πασπαλίζω με λίγο τριμμένο μπισκότο και συνεχίζω στρώνοντας 5 βουτυρωμένα φύλλα με πασπαλισμένο μπισκότο.
  • Step 5 Ρίχνω την κρέμα λεμονιού και ισιώνω καλά.
  • Step 6 Στρώνω 3 φύλλα Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο στο τελευταίο φύλλο, πιάνω και τα 3 φύλλα μαζί και τα «σουρώνω» σαν ακορντεόν δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα, τσαλακωμένων φύλλων. Μεταφέρω την λωρίδα στην ταρτιέρα και την τοποθετώ όρθια (οι άκρες προς τα πάνω) δημιουργώντας κύκλους. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψω όλη την ταρτιέρα με τσαλακωμένες λωρίδες. Βουτυρώνω ελαφρά με όσο βούτυρο έχει απομείνει τις άκρες των φύλλων και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C με αέρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
  • Step 7 Βγάζω την λεμονόπιτα με μπισκότα από το φούρνο, την αφήνω να γίνει χλιαρή.
  • Step 8 Για την διακόσμηση: Βάζω την καστανή ζάχαρη και 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνω τις φέτες των λεμονιών και των λάιμ και τα αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
  • Step 9 Τοποθετώ τα γλασαρισμένα λεμόνια και λάιμ στην λεμονόπιτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.


Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.