Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 4-6
: 1 hr
: 45 min

Αν θέλουμε πιο χορταστικό το φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε περίπου 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε φέτες. Πρώτα το τηγανίζουμε σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό, και το αφήνουμε στην άκρη. Το ρίχνουμε στο φαγητό τα τελευταία 5 λεπτά, μαζί με τις σταφίδες και τα μυρωδικά.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο, καθαρισμένο από τα 2 – 3 εξωτερικά φύλλα του, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (ή γλυκό μπούκοβο)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μυρώνια, ψιλοκομμένα (τα φύλλα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών (ή νερό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το λάχανο, τα καρότα και το πράσο, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Ρίχνω το ζωμό (ή το νερό), τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 15 – 18 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τις σταφίδες, την πάπρικα, τον άνηθο, τα μυρώνια και το μαϊντανό, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά.
  • Step 2 Σερβίρω το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.