Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Λαχανοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα

Λαχανοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Τσαγκαράδα (17/11/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
  • ½ μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, φρέσκιες ή από βαζάκι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

Για τη σάλτσα

  • 2-3  κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 2-3 κ κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή γλυκιά)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
Σάλτσα: Σε ένα μέτριο μπολ βάζω όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω λίγο-λίγο το λάδι, μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα την τελευταία στιγμή, αλατοπιπερώνω κατά βούληση και ανακατεύω καλά. Σερβίρω αμέσως.