Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ

: 4
: 15 min
: 30 min

Τα άχρωμα λαχανάκια παίρνουν γεύση από το γλυκό και πεντανόστιμο ταχίνι. Μια ελαφριά σαλάτα με πολύ γεύση.

Υλικά
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την σάλτσα με ταχίνι
  • 150 γρ. ταχίνι
  • χυμός από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Κόβω τα λαχανάκια στη μέση.
  • Βήμα 2 Ρίχνω το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα λαχανάκια και τα σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ξύδι. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μπαχάρι και αδειάζω τα λαχανάκια σε χαρτί ψησίματος.
  • Βήμα 3 Κλείνω καλά το χαρτί σε σχήμα φακέλου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Ανοίγω το πακέτο και βγάζω τα λαχανάκια σε μια σαλατιέρα. Κρατάω τα ζουμάκια που έχουν βγάλει για να τα χρησιμοποιήσω στη σάλτσα.
  • Βήμα 5 Για την σάλτσα με ταχίνι: Βάζω σε ένα μπολ το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό των λεμονιών και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω τα ζουμάκια από των ψήσιμο των λαχανικών και συνεχίζω το χτύπημα. Αν είναι πολύ σφιχτή η σάλτσα προσθέτω 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Βήμα 6 Περιχύνω τα λαχανάκια με τη σάλτσα ταχίνι και σερβίρω.