destination taste!

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4-6
: 40 min
: 15 min

Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.

Ingridients
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15 – 16 κομμάτια)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χονδρό αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • άφθονο ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Οταν κοχλάσει ρίχνω τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινώ στο νερό με μια ξύλινη κουτάλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να γίνουν αλ ντέντε. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνω σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες για να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 2 Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβω χιαστί κάθε λαζάνι ώστε από το καθένα να φτιάξω 4 τρίγωνα κομμάτια. Τα απλώνω ξανά σε καθαρές νοτισμένες πετσέτες.
  • Step 3 Βάζω να κάψει σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) και τηγανίζω τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά το πολύ, μέχρι απλώς να ροδίσουν απαλά. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζω με χονδρό αλάτι, χονδροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
  • Step 4 Τα σερβίρω σαν ορεκτικό με μια καλής ποιότητας σπιτική σάλτσα bbq ή με ντιπ με βάση το γιαούρτι ή το κατίκι.

Related Posts

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ – ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ – ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

Δύο διαφορετικά πιάτα με πρωταγωνιστή τα ρωσικά πελμένι. Σε μια ελαφριά σούπα με κοκκαλοζούμι αλλά και «σουρωτά» με καβουρισμένο βούτυρο και σχοινόπρασο.

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

Η σούπα αυτή βασίζεται στην κλασική γαλλική χωριάτικη σούπα “βισισουάζ” που φτιάχνεται με πράσα και πατάτες και σερβίρεται πολτοποιημένη. Εδώ απλώς νοστιμίζουμε με μπέικον και πάπρικα…



Subscribe