Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4-6
: 40 min
: 15 min

Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.

Ingridients
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15 – 16 κομμάτια)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χονδρό αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • άφθονο ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Οταν κοχλάσει ρίχνω τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινώ στο νερό με μια ξύλινη κουτάλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να γίνουν αλ ντέντε. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνω σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες για να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 2 Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβω χιαστί κάθε λαζάνι ώστε από το καθένα να φτιάξω 4 τρίγωνα κομμάτια. Τα απλώνω ξανά σε καθαρές νοτισμένες πετσέτες.
  • Step 3 Βάζω να κάψει σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) και τηγανίζω τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά το πολύ, μέχρι απλώς να ροδίσουν απαλά. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζω με χονδρό αλάτι, χονδροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
  • Step 4 Τα σερβίρω σαν ορεκτικό με μια καλής ποιότητας σπιτική σάλτσα bbq ή με ντιπ με βάση το γιαούρτι ή το κατίκι.

Related Posts

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη γεύση, γεμάτη από τις διατροφικές ιδιότητες της πάπρικας. Η πάπρικα παρέχει άφθονες ποσότητες θρεπτικών ουσιών και ιδιαίτερα καροτενοειδών, τις χρωστικές ουσίες που δίνουν στο μπαχαρικό το βαθύ κόκκινο χρώμα του.