Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα και ντιπ σύκου

Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα και ντιπ σύκου
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες (σαν ορεκτικό) [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στον Όλυμπο (4/5/2014)
Υλικά Εκτέλεση
Για τα τσιπς

  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15 – 16 κομμάτια)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χονδρό αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • άφθονο ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα

Για το ντιπ σύκου

  • 300 γρ. Τσαλαφούτι ή Κατίκι Δομοκού
  • 4-5 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο με σύκο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Οταν κοχλάσει ρίχνω τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινώ στο νερό με μια ξύλινη κουτάλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να γίνουν αλ ντέντε. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνω σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες για να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν εντελώς.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβω χιαστί κάθε λαζάνι ώστε από το καθένα να φτιάξω 4 τρίγωνα κομμάτια. Τα απλώνω ξανά σε καθαρές νοτισμένες πετσέτες.
Βάζω να κάψει σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) και τηγανίζω τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά το πολύ, μέχρι απλώς να ροδίσουν απαλά. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζω με χονδρό αλάτι, χονδροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
Σερβίρω με το ντιπ σύκου.

Για το ντιπ
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το τσαλαφούτι, την κρέμα βαλσάμικο, τα σύκα, λίγο αλάτι και μπολικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.