destination taste!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Φαγάκι για να χορτάσει και τον πιο πεινασμένο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όσα πιο πολλά είδη μανιταριών βρείτε στην αγορά. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα στο μούλτι.

Ingridients
  • 500 γρ. λαζάνι, ΗΛΙΟΣ
  • 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα διάφορα (πορτομπέλο, ασπρομανίταρα, πλευρώτους), κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω το λαζάνι και το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό και στραγγίζω τα ζυμαρικά.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνω όλα τα μανιτάρια και σοτάρω για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να εξατιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ανακινώντας το γουόκ.
  • Step 3 Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακινώ για 3-4 λεπτά στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο και τη φέτα.
  • Step 4 Αδειάζω τα λαζάνια σε μια πιατέλα και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

Το ψωμί χωρίς γλουτένη φημολογείται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Λογικό… αφού η γλουτένη που περιέχει το κανονικό αλεύρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του ψωμιού, δίνει στη ζύμη ελαστικότητα και βοηθάει στο φούσκωμα! Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει αν […]