Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4-6
: 30 min
: 40 min

Ένα φαγάκι φούρνου για όλη την οικογένεια, που από μόνο του είναι γιορτή…

Ingridients
  • 16 λαζάνια (περίπου μισό πακέτο)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. (1 σκαφάκι) φρέσκα άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από σπόρια και μεμβράνες και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, τα οποία θα ψιλοκόψετε
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, πλήρες
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σοτάρω για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Step 2 Ρίχνω και τα ντοματάκια με το χυμό τους, καθώς και 1 φλιτζάνι (200 ml) νερό, αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Στρώνω μια σειρά λαζάνια σε ένα μέτριο και ελαφρώς λαδωμένο βαθύ ταψί και από πάνω αδειάζω το μισό μείγμα λαχανικών. Πασπαλίζω με τη μισή γραβιέρα και το μισό ανθότυρο. Σκεπάζω με άλλη μία στρώση λαζάνια και από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών. Τελειώνω με άλλη μια στρώση λαζάνια και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Step 5 Σε ένα μπολάκι χτυπάω καλά με ένα πιρούνι το γάλα και τα αυγά, αλατοπιπερώνω και περιχύνω το φαγητό.
  • Step 6 Ψήνω για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρω το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Related Posts

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Οι γαρίδες με τα ζυμαρικά είναι από τους πιο εύκολους συνδυασμούς. Είναι πολύ νόστιμο και κυρίως χορταστικό πιάτο που το ταχίνι κάνει τη διαφορά. Δίνει μια σάλτσα δεμένη και πεντανόστιμη.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Δεν είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά… Ίσως γιατί το μαγείρεμά τους σκορπίζει βαριές «ευωδιές» στο σπίτι. Οι περισσότεροι τα σερβίρουν βραστά με λεμόνι. Εγώ σας δίνω συνταγές για να κάνετε τους πάντες να τα λατρέψουν… Δοκιμάστε τες… Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες Κουνουπίδι σε φορμάκια […]