Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 4
: 15 min
: 15 min

Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη νοστιμιά.

Ingridients
  • 8 λαζάνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κανονικές κονσέρβες τόνος σε νερό (βάρους 320 γρ. η καθεμία), καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 200 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος την τελευταία στιγμή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, ρίχνοντάς τα στο νερό ανά 2. Τα στραγγίζω, τα απλώνω σε μονή στρώση επάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, τα αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Step 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κομματιασμένο τόνο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και μαγειρεύω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Step 3 Απλώνω ένα-ένα τα λαζάνια σε ένα ξύλο κοπής, βάζω στο κέντρο τους από 1 – 2 κουτ. σούπας από η σάλτσα και τα τυλίγω σε ρολά. Βάζω τα ρολά σε πιατέλα και τα σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Οι γαρίδες με τα ζυμαρικά είναι από τους πιο εύκολους συνδυασμούς. Είναι πολύ νόστιμο και κυρίως χορταστικό πιάτο που το ταχίνι κάνει τη διαφορά. Δίνει μια σάλτσα δεμένη και πεντανόστιμη.

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ… με ή χωρίς μπεσαμέλ;

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ… με ή χωρίς μπεσαμέλ;

Πιστεύω πως τα λαζάνια… …με κιμά στο φούρνο είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων παιδιών! Εσείς πως τα φτιάχνετε; με ή χωρίς bechamel; Να ξέρετε πως το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει αρκετά την Ιταλία, όπως άλλωστε και στη Γαλλία με την ονομασία του κρουασάν […]