Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

: 3 λαγάνες
: 20 min
: 40 min
           
: 1 hr

Δοκιμάστε αυτή τη λαγάνα και εκτός Καθαράς Δευτέρας. Φτιάξτε την για ένα ωραίο συνοδευτικό σε μεζεδάκια με θαλασσινά.

Ingridients
  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο, σκληρό
  • 500 γρ. αλεύρι άσπρο μαλακό + λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
  • 25 γρ. αλάτι
  • 75 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 900 γρ. νερό
  • 300 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα δύο άλευρα, την μαγιά θρυμματισμένη και το ελαιόλαδο. Αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το νερό και να ανακατεύω με το χέρι με κυκλικές κινήσεις (ή με τον γάτζο του μίξερ). Προσθέτω το αλάτι και ζυμώνω για 10 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και τα κρεμμυδάκια και ζυμώνω με απαλές κινήσεις και όχι με ιδιαίτερη δύναμη, για να μην λιώσουν, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. Σ’ αυτό το σημείο, προσθέτω λίγο έξτρα αλεύρι γιατί τα κρεμμυδάκια και οι ντομάτες θα κάνουν το ζυμάρι να κολλάει. Αλευρώνω καλά τη λεκάνη και βάζω εκεί τη ζύμη. Την σκεπάζω καλά και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Step 2 Βγάζω τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένο πάγκο και την κόβω σε 3 κομμάτια. Πιέζω με τα χέρια μου κάθε κομμάτι μέχρι να πλατύνει και να αποκτήσει το κλασσικό σχήμα της λαγάνας. Κάνω λακουβίτσες με τα δάχτυλά μου σε όλη την επιφάνεια της κάθε λαγάνας και τις μεταφέρω σε λαμαρίνες του φούρνου στρωμένες με λαδόκολλα. Σκεπάζω τις λαμαρίνες και αφήνω τις λαγάνες να ξαναφουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Ξεσκεπάζω τις λαγάνες και με ένα πινέλο αλείφω όλη την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι. Ψήνω τις λαγάνες για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Related Posts

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…