Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΧΑΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΛΑΧΑΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΛΑΧΑΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

: 4 - 6
: 1 min
: 30 min

Αν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε τους κλασικούς λαχανοντολμάδες, τυλίγοντας τα φύλλα ένα-ένα, αυτή η συνταγή είναι για σας! Εύκολη, σύντομη και με εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση.

Ingridients
  • 1 μέτριο άσπρο λάχανο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα ή λάπα
  • 250 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Step 2 Για το λάχανο: Βράζω το λάχανο σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζω με προσοχή και το αφήνω να κρυώσει. Μετά το χωρίζω στα φύλλα του και κρατάω 9 από τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα, όσο πιο άθικτα γίνεται. Τα υπόλοιπα μικρότερα, από την καρδιά, τα αφήνω κατά μέρος, για την κατσαρόλα.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής απλώνω 3 μεγάλα φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο και τα αλατίζω πολύ ελαφρά. Εκεί απλώνω το 1/3 της γέμισης. Τη σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα, τα οποία αλατίζω και αυτά ελαφρά. Εκεί απλώνω άλλο 1/3 της γέμισης και το σκεπάζω με τα τελευταία 3 φύλλα, αλατισμένα και αυτά. Εκεί βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
  • Step 4 Με προσοχή φέρνω τις άκρες όλων των φύλλων προς το κέντρο, φτιάχνοντας μια μπάλα, ώστε να ξαναδώσω σχήμα λάχανου. Αν χρειαστεί, στερεώνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
  • Step 5 Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζω τα φύλλα από την καρδιά του λάχανου που έχω αφήσει κατά μέρος και τα απλώνω ώστε να καλύψουν καλά όλο τον πυθμένα. Με προσοχή ακουμπώ εκεί το λάχανο και περιχύνω με 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Step 6 Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ζεστό νεράκι κατά το μαγείρεμα, αν στεγνώσει εντελώς το φαγητό.


Related Posts

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Δύσκολοι καιροί με αρκετό άγχος και τα παιδιά στο σπίτι! Πρέπει να τα κρατήσουμε απασχολημένα, να τους δώσουμε διεξόδους δημιουργικότητας. Ευκαιρία λοιπόν, για μαγειρέματα που μπορούν να κάνουν μόνα τους και να περάσουν τις ώρες τους ευχάριστα και νόστιμα! ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – […]

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Μπορεί και το απλό hot dog να αλλάξει όψη. Βάζοντας λουκάνικα Τζουμαγιάς γίνονται πικάντικα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν όλοι.