destination taste!

ΨΑΡΙΑ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
Φαγάκι εύκολο και νόστιμο. Οι σαρδέλες είναι μικρό και οικονομικό ψαράκι που σε συνδυασμό με την μελωμένη σάλτσα και την αλμυρούτσικη κάππαρη, μπορούν να γίνουν πραγματικό έδεσμα! Προσοχή στο αλάτισμα γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή.
Περισσότερα →
ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.
Περισσότερα →
ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή με υπέροχη διατροφική αξία. Ο μπακαλιάρος είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά.
Περισσότερα →
ΑΘΕΡΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ
ΑΘΕΡΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι αθερίνες περιέχουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μία ισχυρής αντιφλεγμονώδους ασπίδας στον ανθρώπινο οργανισμό.
Περισσότερα →
ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ελαφρύ φαγητό που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Απόλυτα υγιεινό με μία πολύ ιδιαίτερη γεύση φρεσκάδας και πικάντικο ικανοποιώντας κάθε γούστο.
Περισσότερα →
ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πάντα θα υπάρχουν μέρες όπου ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό θα λύνει τα χέρια στη νοικοκυρά και το μεσημεριανό της μαγείρεμα. Για να μην καταφεύγουν όμως σε πρόχειρες θερμιδογόνες λύσεις, η αγαπημένη Ντίνα Νικολάου μας προτείνει μια συνταγή με αξεπέραστη γεύση και υψηλή διατροφική αξία το «Φρέσκο φιλέτο λαβράκι με μουστάρδα, κάππαρη και μυρωδικά».
Περισσότερα →
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ «ΣΤΡΩΜΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ «ΣΤΡΩΜΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Στην Ελλάδα η κατανάλωση ψαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών συνηθειών. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της μεσογείου μας εξασφαλίζουν τα φρεσκότερα και νοστιμότερα ψάρια με τη σφραγίδα και την πιστοποίηση της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.
Περισσότερα →
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ (ΦΕΤΕΣ) ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ (ΦΕΤΕΣ) ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, η φράση «τι θα μαγειρέψουμε αύριο» ολοένα και συζητιέται πιο πολύ από τις/ους μαγείρισσες/ες του σπιτιού. Χρειαζόμαστε όμως και γεύματα αποτοξινωτικά από τη συχνή κατανάλωση κρέατος την περίοδο αυτή και δεν υπάρχει πιο γευστική συνταγή από το μαγιάτικο πικάντικο με ρύζι μπασμάτι.
Περισσότερα →
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων, το γιουβέτσι, σε μία μοναδική συνταγή με μεσογειακές γεύσεις, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Η τέλεια ιδέα για το Κυριακάτικο οικογενειακό τράπεζι.
Περισσότερα →
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το αιώνιο ζήτημα των Ελληνίδων νοικοκυρών… Τι θα μαγειρέψω αύριο για όλη την οικογένεια; Μια εύκολη, νόστιμη και απολύτως θρεπτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ...
Περισσότερα →
ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.
Περισσότερα →
ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εξαίσια συνταγή για ψαράκι από την Ντίνα Νικολάου! Το λαβράκι ανήκει στα λιπαρά ψάρια με μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά. Είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά , τα ω-3 λιπαρά, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι έχουν θετικές επιδράσεις...
Περισσότερα →
ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΑΧΝΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ
ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΑΧΝΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Mια πρόταση της αγαπημένης Ντίνας ελαφριά σε θερμίδες και πλούσια σε διατροφική αξία! Φαγκρί Fish from Greece, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια...
Περισσότερα →
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Από τη θάλασσα στο τραπέζι, τα ζωντανά χρώματα που χαρακτηρίζουν τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE αντικατοπτρίζουν τη φρεσκάδα, τη διαύγεια και την καθαρότητα της ελληνικής θάλασσας.
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον...
Περισσότερα →
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Περισσότερα →
ΚΡΑΝΙΟΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΚΡΑΝΙΟΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: FISH FROM GREECE σημαίνει ψάρι από τον τόπο του, από τα κρυστάλλινα νερά της ελληνικής θάλασσας. Ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται...
Περισσότερα →
ΛΑΒΡΑΚΙ ME ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΚΟΥΣΚΟΥΣ
ΛΑΒΡΑΚΙ ME ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΚΟΥΣΚΟΥΣ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα...
Περισσότερα →
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το μαγιάτικο ανήκει στην οικογένεια των Kαραγγιδών και χρωστάει το όνομα του στον μήνα Μάιο όπου πλησιάζει τις ακτές για να τραφεί. Είναι ένα ολόφρεσκο ψάρι υψηλής ποιότητας, με χαρακτηριστική υπέροχη υφή και γευστικότατη σάρκα, πλούσιας διατροφικής αξίας.
Περισσότερα →
ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ
ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ
Από τα πιο ελαφρά και μυρωδάτα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε με διάφορα ψάρια. Λιθρίνια, σαργούς, σφυρίδες… όλα ταιριάζουν και μπορούν να αντικαταστήσουν το λαβράκι.
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Το πέστο ρόκας μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην χαλάσει. Στην περίπτωση αυτή...
Περισσότερα →
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
Μην σας ξεγελά το όνομα. Το καταπληκτικό καλοκαιρινό αυτό πιάτο φτιάχνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από λευκό ψάρι μπορούμε να ετοιμάσουμε το φαγητό αυτό και με μικρά ψάρια, κυρίως με γαύρο.
Περισσότερα →
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τις ολόκληρες τσιπούρες με φιλέτα ψαριού, όπως πέρκα, γαλέο ή μπακαλιάρο. Θα χρειαστούμε 4 φιλέτα βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα ή 8 μικρότερα.
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους, που μας δίνει το ψήσιμο σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ποσάρισμα είναι το μαγείρεμα με λιγοστό υγρό σε πολύ χαμηλή φωτιά και με καλά κλεισμένο σκεύος, ώστε το κρέας ή το ψάρι να μαγειρευτεί στους εγκλωβισμένους υδρατμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψαχνό πραγματικά τρυφερό με θαυμάσια απαλή γεύση.
Περισσότερα →
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο.
Περισσότερα →
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ, με κριτσίνια ή αλμυρά κρακεράκια.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΡΙΖΟΤΟ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΡΙΖΟΤΟ
Κύριο πιάτο με ψάρι και συνοδευτικό, μαζί, σε ένα! Το μυστικό νοστιμιάς και αρώματος στη συνταγή αυτή είναι φασκόμηλο που «δένει» εκπληκτικά με τη γεύση του μπακαλιάρου. Για να αποφεύγω τις ατελείωτες ώρες ξαρμυρίσματος, προτιμώ το έτοιμο, ξαλμυρισμένο φιλέτο.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς μπακαλιαροκεφτέδες αλλά για αέρινους λουκουμάδες με υπέροχη γεύση!
Περισσότερα →
ΜΕΝΟΥΛΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
ΜΕΝΟΥΛΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
Ιδιαίτερο μεζεδάκι από ένα υποτιμημένο και φτηνό ψάρι. Η μένουλα ή μέλουνα (σε ορισμένες περιοχές) Είναι συγγενικό ψάρι με τη μαρίδα αλλά είναι διπλάσια στο μάκρος και στο φάρδος. Προτιμήστε να τις παστώσετε...
Περισσότερα →
ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Φτιάξτε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι. Εχουμε υπόψη πώς, ενώ η μαρίδα δεν απαιτεί το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο, τα υπόλοιπα ψαράκια χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια και, αν είναι λίγο μεγαλύτερα, από τις ραχοκοκαλιές.
Περισσότερα →
ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε τσιπούρες, μικρές σφυριδούλες και άλλα εκλεκτά ψάρια. Οσο για τα φρέσκα μυρωδικά, μην τα αντικαταστήσετε με ξερά γιατί θα χάσετε μεγάλο μέρος της ευωδιάς τους. Αναζητήστε σε ένα φυτώριο ή σε καλά μανάβικα.
Περισσότερα →
ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
Μόνο δύο φορές διακόπτεται η αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής και μάλιστα και τις δύο φορές με ψάρι: Την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Ευκαιρία για ακόμη περισσότερα ψαρομαγειρέματα.
Περισσότερα →
ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Μια από τις ωραιότερες συνταγές της ελληνικής κουζίνας! Οι μαγειρικές παραλλαγές του γαύρου είναι άπειρες και ποικίλου από τόπο σε τόπο. Αν θέλετε να κάνετε αυτό το φαγητό πιο χορταστικό στρώστε στον πάτο του ταψιού μια στρώση από λεπτές φέτες πατάτας.
Περισσότερα →
ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, πέραν της κλασικής εκδοχής στο τηγάνι με σκορδαλιά.
Περισσότερα →

Subscribe