Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει.
Περισσότερα →
Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
Περισσότερα →
Ο ζωμός που αντικαθιστά το νερό. Ότι και να μαγειρέψω χρησιμοποιώ ζωμό λαχανικών.
Περισσότερα →
Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα και να επηρεάζει τα φαγητά μου.
Περισσότερα →
Από τους πιο βασικούς ζωμούς της κουζίνας. Μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο βρασμού αλλά είναι μεγάλη η ποσότητα. Αν τον παγώσετε στην κατάψυξη θα περάσετε πολύ καιρό.
Περισσότερα →
Δεν υπάρχει πιο γρήγορη και πιο νόστιμη μαγιονέζα. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα ραβδομπλέντερ και ένα λεπτό από το χρόνο σας.
Περισσότερα →
Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
Περισσότερα →
Η καλύτερη εποχή για να την φτιάξετε, είναι φυσικά το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους.
Περισσότερα →
Για ένα πιο ελαφρύ ζωμό, προτιμώ λευκά ψάρια με λεπτή γεύση, όπως γλώσσα, καλκάνι, πεσκανδρίτσα, βακαλάος, σφυρίδα, συναγρίδα, φαγκρί κλ.π. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα κεφάλια μεγάλων ψαριών...
Περισσότερα →