Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΤΗΜΑ ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ

Ας ταξιδέψουμε μαζί ως την αγαπημένη Κρήτη να γνωρίσουμε έτσι καλύτερα το κτήμα Βαβουράκη. Εκεί που όλα ξεκίνησαν το 1995 από τον Μιχάλη Βαβουράκη, ο οποίος εργάζεται ως μηχανολόγος-μηχανικός στο Ρέθυμνο. Η αγάπη του για τη φύση και η πίστη του στις αρχές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, γρήγορα τον έστρεψαν στην βιολογική εκτροφή χοίρων.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 ξεκίνησε πρώτη στην Ελλάδα την παραγωγή και τυποποίηση χοιρινού κρέατος και αλλαντικών, αποκλειστικά βιολογικής εκτροφής, πιστοποιημένα από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ. Κάτι για τότε θα έλεγα πολύ έξυπνο αλλά και τολμηρό αφού τα βιολογικά προϊόντα δεν ήταν τόσο γνωστά.
Το αγρόκτημα είναι εγκατεστημένο σε ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου, μακριά από οικισμούς. Για την εκτροφή των ζώων ακολουθούν τους κανόνες της βιολογικής κτηνοτροφίας, σε συνδυασμό με τη σοφία της παραδοσιακής κτηνοτροφίας. Τα ζώα είναι ελεύθερης εκτροφής, τρέφονται αποκλειστικά με πιστοποιημένα βιολογικά ελληνικά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, καθώς και με ρίζες και καρπούς που βρίσκουν στη φύση. Μελλοντικός στόχος της εταιρείας «Κτήμα Βαβουράκη» είναι να γίνεται η εκτροφή των ζώων αποκλειστικά με δικές μας ζωοτροφές.
Το παραγόμενο κρέας είτε συσκευάζεται νωπό είτε χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλλαντικών, όπως το ζαμπόν, το παριζάκι, τα παραδοσιακά λουκάνικα και το πολύ γνωστό κρητικό απάκι. Τα προϊόντα συσκευάζονται σε κενό αέρος που επιτρέπει την καλύτερη μεταφορά και τη διατήρησή τους.
Δεν σας κρύβω πως το παραδοσιακό Απάκι μου κέντρισε το ενδιαφέρον με το χοιρινό βιολογικό κρέας παραγωγής τους, σύμφωνα με τον κανονισμό για τα βιολογικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την παρασκευή του ακολουθούν την παραδοσιακή κρητική συνταγή, σύμφωνα με την οποία το κρέας αφού μαριναριστεί σε ξύδι και καρυκευτεί κατάλληλα, καπνίζεται με αρωματικά, κρητικά βότανα. Πρόκειται για τον παραδοσιακό τρόπο διατήρησης του κρέατος όπως καθιερώθηκε στην Κρήτη από αιώνες.
Ζαμπόν , παριζάκι , λουκάνικο ή ακόμα και το παραδοσιακό απάκι ρίξτε μια ματιά στο http://www.biokreta.gr !!


Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]