Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 12
: 20 min
: 25 min

Σπιτικά κρουασάν για μικρά και… μεγάλα παιδιά, φτιαγμένα με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Εννοείται ότι μπορείτε να τα γεμίσετε με κρέμα λεμονιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Ingridients
  • Για τα κρουασάν
  • 1 πακέτο έτοιμα φύλλα σφολιάτας (κάθε πακέτο περιέχει 2 φύλλα)
  • 1 κρόκος αυγού, βιολογικού, ελαφρώς χτυπημένος, για το άλειμμα του φύλλου
  • φιλέ αμυγδάλου, ελαφρά καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • ζάχαρη άχνη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια (σε λεπτή σκόνη), καλοτριμμένα
  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει, την ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά, αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτω τη σκόνη φουντουκιών, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με την ξύλινη κουτάλα) και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι
  • Step 2 Για τα κρουασάν: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνω τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα. Στη βάση κάθε τριγώνου βάζω από 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση σοκολάτας. Τυλίγω τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
  • Step 3 Τα αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλα μαζί τα ψήνω σε δύο δόσεις, αλλά δεν τα στριμώχνω γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφω με τον χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.
  • Step 4 Τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά), και τα σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]