Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Κροκέτες κουνουπιδιού με γραβιέρα

Κροκέτες κουνουπιδιού με γραβιέρα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 35΄ 15΄  12 – 14 κροκέτες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική!
Υλικά Εκτέλεση
  • ½ κουνουπίδι (περίπου 500 γρ.)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5-6 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζω τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω καλά σε ένα σουρωτήρι και τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ.
Με ένα πιρούνι, πολτοποιώ το κουνουπίδι (δεν χρειάζεται να λιώσει τελείως).
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
Προσθέτω στο μπολ με το λιωμένο κουνουπίδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, την γραβιέρα, το σχοινόπρασο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθω τις κροκέτες στο μέγεθος που θέλω, βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου για να μη κολλάει το μείγμα στα χέρια μου.
Λαδώνω μια λαμαρίνα και τοποθετώ τις κροκέτες.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολάκι ενώνω τα υλικά της κρέμας γιαουρτιού. Σερβίρω τις κροκέτες με τη κρέμα γιαουρτιού.