Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.

Ingridients
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. πλευρώτους, κομμένα κομμάτια
  • 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτός
  • 3 κουτ. σούπας φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα μπολ, ένα φλυτζάνι από τον ζωμό λαχανικών και ρίχνω τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια (εκτός από τα πορτσίνι) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας. Αδειάζω τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  • Step 3 Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι γίνει διάφανο και προσθέτω το κριθαράκι. Σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 2 κουτάλες ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Ρίχνω άλλες δύο κουτάλες ζωμό. Μόλις το κριθαράκι «πιεί» σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνω τα σοταρισμένα μανιτάρια, τα μανιτάρια πορσίνι μαζί με τον ζωμό που μουλιάζουν και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Δοκιμάζω αν το κριθαράκι είναι έτοιμο (αλ ντέντε) και αλατοπιπερώνω αν χρειάζεται. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Προσθέτω το λάδι τρούφας και την φυτική κρέμα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΚΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η κινόα ως γνήσιο superfood, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες.