Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

: 4
: 10 min
: 20 min

Κριθαράκι το ελληνικό ζυμαρικό στο χρώμα και τι γεύση του παντζαριού!

Ingridients
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό
  • 3 μεγάλα (ή 4 μέτρια) παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά βρασμένα για 40΄ & ξεφλουδισμένα (μπορείτε να αγοράσετε & έτοιμα βρασμένα παντζάρια, σε συσκευασίες κενού, που θα βρείτε στα καλά σούπερ μάρκετ –θα τα ξεπλύνετε καλά με νερό και θα τα σουρώσετε
  • 100 γρ. παρμεζάνα (ή πικάντικη γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου), κομμένη σε «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε λαχανικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω 4 φλιτζάνια (800 ml) νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι. Το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό. Αποσύρω από τη φωτιά.Πολτοποιώ στο μούλτι το ένα παντζάρι και ρίχνω τον πολτό στο κριθαράκι. Ανακατεύω καλά. Κόβω άλλα δύο παντζάρια σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτω στη μανέστρα και ανακατεύω. Τέλος, κόβω το τελευταίο παντζάρι σε λεπτές φέτες, τις στρώνω στην περιφέρεια μιας πιατέλας και αδειάζω στο κέντρο της το κριθαράκι, με τα υγρά του. Σκορπίζω από πάνω τις «φλούδες» τυριού, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ένα smoothie που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια! Η μπανάνα του δίνει βελούδινη υφή και οι φράουλες άρωμα και γεύση. Το παντζάρι είναι η «κρυμμένη» δύναμη αφού με τις βιταμίνες του και τις αντιοξειδωτικές ουσίες σας χαρίζει σούπερ δυνάμεις!

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα φρέσκα λαβράκια της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, τρεφόμενα αποκλειστικά με GMO free πιστοποιημένες τροφές.