destination taste!

Κρητικός Φούρνος… 50 χρόνια παράδοση & γεύσεις

Κρητικός Φούρνος… 50 χρόνια παράδοση & γεύσεις

small logoΗ ιστορία της εταιρίας Κρητικός Φούρνος ξεκινάει πριν 50 χρόνια και συγκεκριμένα το 1967 στo φούρνο της Ένωσης Πεζών.
Σήμερα ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις διατηρεί πέντε καταστήματα, το κεντρικό στα Πεζά και τα υπόλοιπα τέσσερα στην πόλη του Ηρακλείου.
Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά  λειτουργώντας  με κάθε αξιοπρέπεια, σεβασμό και ζήλο για την δουλειά μας. Σκοπός μας  είναι να αναδείξουμε σε κάθε περίπτωση τις τοπικές  γεύσεις και τις καθαρές και πολύτιμες πρώτες ύλες του νησιού μας γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με έναν μικρό τοπικό μύλο του κ. Στεφανάκη όπου και αλέθουμε τους μοναδικούς καρπούς της κρητικής γης.
Τηρούμε όλους τους αρχέγονους τρόπους παραγωγής ως προς τη γεύση και την ποιότητα, αντιστεκόμαστε στην βιομηχανοποίηση, προκειμένου να την παραδώσουμε αναλλοίωτη την γεύση στην επόμενη γενιά.
Προτείνουμε:
ψωμί της γιαγιάς
εφτάζυμο ψωμί και παξιμάδια
αγιορείτικο ψωμί με προζύμι
παξιμάδι κρίθινο και μιγάδι
τοπικά γλυκά:
καλιτσουνια λυχναράκια με τοπική φρέσκια μυζήθρα
καλιτσουνια ανωγειανά η ανεβατά
λαδερά βουτήματα και μουστοκούλουρα.
παγωτό από φρέσκο πρόβειο γάλα .

http://www.kritikosfournosgeuseis.gr/

http://www.kritikosfournosgeuseis.gr/


Related Posts

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΤΟ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΤΟ

Ο τρύγος έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό κι έτσι στην αγορά βρίσκουμε όλα τα ανάλογα καλούδια: σταφύλια, μούστο, πετιμέζι, για τις κλασικές, παραδοσιακές λιχουδιές της εποχής: μουστοκούλουρα, μουσταλευριά, πετ(ι)μεζόπιτες. Αυτές ακριβώς τις συνταγές θα σας δώσω, αλλά σας έχω και μια έκπληξη: Πώς να […]