Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

: 6
: 20 min
: 20 min
           
: 2 hr

Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση το καραμέλωμα αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και με επίβλεψη γιατί η ζάχαρη καίγεται εύκολα και πικρίζει.

Ingridients
  • 50 γρ. αποξηραμένη καρύδα, τριμμένη
  • 6 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 ml ρόφημα καρύδας (το βρίσκουμε σε χάρτινες ή μεταλλικές συσκευασίες στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα ανατολίτικα και έθνικ προϊόντα)
  • 6 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160ºC. Βάζω να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και καβουρδίζω την αποξηραμένη καρύδα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απαλά αλλά να μην σκουρύνει. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ρόφημα καρύδας και την καβουρδισμένη καρύδα και συνεχίζω να χτυπάω για λίγο, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.
  • Step 3 Μοιράζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (σαν βαθιά πιάτα) ή σε ατομικά γιουβετσάκια και ψήνω για 15 – 20 λεπτά. Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν τελείως και τις βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Step 4 Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη και προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις κρέμες στο πιο ψηλό ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 1 λεπτό, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνειά τους. Σερβίρω αμέσως.