destination taste!

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΡΕΓΓΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΡΕΓΓΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΡΕΓΓΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

: 4-6
: 35 min
: 25 min
           
: 1 hr

Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε.

Ingridients
  • Για το άλειμμα
  • 200 γρ. σκουμπρί καπνιστό
  • 100 γρ. ρέγγα καπνιστή
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κριτσίνια
  • 150 γρ. χαρουπάλευρο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml ΜΕΤΑΧΑ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Για το άλειμμα με σκουμπρί και ρέγκα
  • Step 2 Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη ρέγγα και το σκουμπρί. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή τον άνηθο, το σέλινο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το ξύδι. Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενώνω με το μίγμα των καπνιστών ψαριών απαλά. Πιπερώνω γενναιόδωρα και αφού δοκιμάσω αλατίζω. Σκεπάζω το μίγμα με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρω με τα κριτσίνια χαρουπιού.
  • Step 3 Για τα κριτσίνια
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Step 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, ΜΕΤΑΧΑ).
  • Step 6 Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.
  • Step 7 Σε ένα ταψάκι ανακατεύω τον λιναρόσπορο και το σουσάμι.
  • Step 8 Πλάθω σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

Related Posts

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι.



Subscribe