Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

: 6 - 8
: 40 min
: 45 min

Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν το άρωμα, το χρώμα και την οξύτητα που μας αρέσει.

Ingridients
  • Για τα πιτάκια
  • 16 φύλλα κρούστας (περίπου 1½ πακέτο φύλλα –το κάθε πακέτο περιέχει 10 - 11 φύλλα κρούστας)
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για το άλειμμα
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης,κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας που θα ψιλοκόψετε κονκασέ)
  • ½ κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • λίγο κύμινο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (ή 2 κοφτές κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
Instructions
  • Step 1  Για τη γέμιση: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 5 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω τις ντομάτες, λίγο κύμινο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 7 – 8 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι το μείγμα να πιει τα υγρά του.
  • Step 2 Τραβάω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το δυόσμο, το αυγό και το γιαούρτι, ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Step 3 Για τα πιτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
  • Step 4 Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το αλείφω ελάχιστα με ελαιόλαδο και το διπλώνω κατά μήκος στη μέση. Λαδώνω ξανά. Στη μία στενή άκρη του διπλωμένου φύλλου βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Φέρνω τα πλαϊνά άκρα του φύλλου προς τα μέσα για να μισοσκεπάσω τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγω το φύλλο σε ρολό, σφραγίζοντας τη γέμιση.
  • Step 5 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, φτιάχνοντας συνολικά 16 πιτάκια. Τα βάζω στο λαδωμένο ταψί, τα αλείφω με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζω με το σουσάμι. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]