Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

: 24
: 20 min
: 11 min

Μπισκότα κολοκύθας που γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και με απλά κι αγαπημένα υλικά.

Ingridients
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο αλατισμένο
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 120 γρ. κολοκύθα, βρασμένη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την επιφάνεια
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Βάζω την κρύα κολοκύθα στον μύλο των λαχανικών και την κάνω πουρέ. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλατισμένο βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το φτερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το αυγό, την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Step 3 Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.
  • Step 4 Σε 2 μικρά μπολάκια βάζω ξεχωριστά τις ζάχαρες (κρυσταλλική και άχνη) που έχω για την επιφάνεια.
  • Step 5 Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω 24 μπαλάκια. Τα «περνάω» πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από την άχνη. Τα πιέζω λίγο για να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετώ στις λαμαρίνες.
  • Step 6 Ψήνω τα μπισκότα για 11 λεπτά περίπου ή μέχρι να δημιουργηθούν «ρωγμές» στην επιφάνειά τους και να στεγνώσουν στις άκρες. Διατηρούνται σε δοχείο μέχρι και 7 ημέρες.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.